"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...
Νίκος Μπελογιάννης

Τελευταίες Ειδήσεις

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

UNFOLLOW REALITY AND FOLLOW THE MONEY

UNFOLLOW REALITY AND FOLLOW THE MONEY

Γνωρίζουμε ότι το περιοδικό Unfollow ανήκει εδώ και καιρό στον όμιλο του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι πιο υποψιασμένοι ήταν βέβαιοι πως, αργά ή γρήγορα, θα εμφανιστούν τα ανάλογα ρεπορτάζ που θα επιχειρούν να παρουσιάσουν την αγιογραφία του τιτανοτεράστιου Βαγγέλη από τα αριστερά.
Το περιοδικό κυκλοφόρησε στις αρχές της οικονομικής κρίσης και συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό σαν "μηνιαίο, ανεξάρτητο, δημοσιογραφικό & πολιτικό περιοδικό". Ένα έντυπο χωρίς διαφημίσεις από τράπεζες ή από το κράτος. Αρκετά τεκμηριωμένο υλικό, καταγγελτικό ύφος, συνεντεύξεις με γνωστούς πολιτικούς και μία σειρά από κείμενα που είχαν να κάνουν με όλους τους τομείς που χτύπησε η τρομερή οικονομική κρίση των τελευταίων ετών: Δημόσια υγεία, κρατική καταστολή, οικονομικές ανισότητες, ολιγάρχες. Ναι, ναι, ολιγάρχες.
Για παράδειγμα, στο τεύχος 13 του περιοδικού που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2013 βλέπουμε στο εξώφυλλο μία Λερναία Ύδρα με τα κεφάλια του Κόκκαλη, του Αλαφούζου και του Βγενόπουλου. Το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος στις σελίδες 68-77 αναφέρει τα μυστικά της νόμιμης φοροασυλίας που απολαμβάνουν οι ζάπλουτοι Έλληνες και προτρέπει το ελληνικό κράτος να φορολογήσει βαρύτατα τους πλούσιους ολιγάρχες. Αν προχωρήσεις και στις υπόλοιπες σελίδες του περιοδικού βρίσκεις και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.
Στις σελίδες 126-127, σε ρεπορτάζ που υπογράφει και πάλι ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, διαβάζουμε:
"Οι Αλ Καπόνε του 21ου αιώνα έχουν αλώσει τα πάντα και κυρίως τις συνειδήσεις της κοινωνίας με τη βοήθεια των ΜΜΕ που έγιναν αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής μαφίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όποιος ήθελε να δικαιολογήσει την ξαφνική γιγάντωσή του και την εμφάνισή του στο προσκήνιο της δημόσιας ζωής, το έπραττε αγοράζοντας και μερικά μέσα ενημέρωσης. Από τον Βαρδινογιάννη με τη Μεσημβρινή, το Mega και το Star, τον Κοσκωτά με τις 24 ώρες, τον Κόκκαλη με τον Flash και το TV Magic, τον Αλαφούζο με τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, ως τον Μαρινάκη και τον Λαυρεντιάδη. Δείτε για παράδειγμα πως (δεν) κάλυψαν τη σύλληψη του τελευταίου τα μέσα ενημέρωσης τα οποία είχε ταϊσει τα προηγούμενα χρόνια επενδύοντας ακόμη και στα ... σκουπίδια τους (Espresso, Πήγασος, ΔΟΛ, City Press, Free Sunday, Veto, ΣΚΑΪ, Σφήνα, Flash)".
Αυτά τότε. Πριν 4 χρόνια. Από αρχαιοτάτων χρόνων είναι γνωστό ότι τα γραπτά έχουν ένα μεγάλο κακό. Μένουν. Είναι πάντα διαθέσιμα για να αποδείξουν αν ο εκάστοτε γραφιάς εκφράζει μία προσωπική άποψη που την τεκμηριώνει παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία ή αυτοπροτείνεται για να γίνει η μαριονέτα κάποιου αντιπαθητικού τύπου που έτυχε να έχει λεφτά. Στις 19/6/2017, στο σήμερα δηλαδή, ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και το περιοδικό Unfollow μας πληροφορεί για δικαστική σκευωρία με στόχο να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.
"Τo UNFOLLOW αποκαλύπτει σήμερα στοιχεία που, εάν επαληθευθούν, καταδεικνύουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα να εξυφανθεί δικαστική σκευωρία, με στόχο να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για την «υπόθεση Noor-1». Βάσει των στοιχείων αυτών, στην εν λόγω απόπειρα εμφανίζεται να έχει κεντρικό ρόλο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Παράλληλα, αρμόδιος ανακριτικός λειτουργός, αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, από κοινού με δικαστικούς λειτουργούς, εμφανίζονται να προσπαθούν να αποσπάσουν από καταδικασθέντα για την πολύκροτη υπόθεση, ψευδή κατάθεση που θα εμπλέκει άμεσα τον Βαγγέλη Μαρινάκη".
Προσωπικά, ποτέ δεν αμφέβαλλα για την υποκρισία που χαρακτηρίζει ένα τεράστιο μέρος των αριστερών. Μία μελέτη της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας μπορεί να πείσει τους πάντες. Από τη μαχόμενη "αριστερή" δημοσιογραφία στον πλήρη εξευτελισμό, είναι ένα τσιγάρο δρόμος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αριστεροί πολιτικοί εφαρμόζουν μία χαρά τα οικονομικά μέτρα ακραίας λιτότητας και οι αριστεροί δημοσιογράφοι γλύφουν μανιωδώς το δεξιό χέρι που τους τροφοδοτεί. Τα παραδείγματα είναι άπειρα. Οι αριστεροί είναι τρομερά βολικοί για το σύστημα. Έτσι και αλλιώς, όταν ο προορισμός σου είναι η ίδια κατεύθυνση, δεν έχει σημασία αν διαλέξεις να φτάσεις εκεί από τα αριστερά ή από τα δεξιά...
~~~~~~~~~~
ΥΓ: Με την ευκαιρία, θα μας πει κάποιος υπεύθυνος του ελληνικού κράτους τι έγινε με εκείνα τα 13 εκ. δολάρια που στοιχηματίστηκαν σε εταιρείες της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης στον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ που έγινε στην Τούμπα στις 2/3/2016 και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εξαιτίας επεισοδίων; Υπάρχει άνθρωπος που σχετίζεται με τον ελληνικό αθλητισμό (παράγοντας, μάνατζερ, αθλητής, ποδοσφαιριστής) και πόνταρε πολλά λεφτά σε αυτό το παιχνίδι, ναι ή όχι;
ΥΓ2: Οι νεκροί του Noor 1 ζητάνε δικαίωση και θα την βρουν. 
Δήμος Βοσινάκης
~~~~~~~~~~~~~
http://dimosvosinakis.blogspot.gr/…/unfollow-reality-and-fo…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου