"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...
Νίκος Μπελογιάννης

Τελευταίες Ειδήσεις

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Ένα καράβι μια ζωή.....Poseidon Aivalis
ΑΘΗΝΑ
Ένα καράβι μια ζωήΣτο δρόμο για την ευτυχία, ένας άνθρωπος θα χρειαστεί να περάσει δοκιμασίες, ηθικά διλήμματα και να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Σαν καράβι πλέει στην τρικυμία, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα βρει ήρεμα νερά και ηλιόλουστες ημέρες. Μερικές φορές θα χάνει το κουράγιο του καθώς θα χάνεται το φως του ήλιου μέσα στα γκρίζα σύννεφα και θα προσεύχεται σ’ όποιον πιστεύει να τον προστατεύει και να τον καθοδηγεί. 

Ακόμα και η πυξίδα είναι άχρηστη αν δε ξέρεις προς τα πού θες να πας οπότε αφήνεσαι απλά στον άνεμο να φουσκώσει τα πανιά και όπου βγει. Κάθε φίλος συμβουλεύει, κάθε στιγμή κι άλλη απόφαση και εν τέλει τι μένει? 
Η ζωή είν’ ένα ταξίδι, γι’ άλλους απλό και ομαλό και γι’ άλλους απρόβλεπτο και συναρπαστικό. Άνθρωποι θα ‘ρχονται και θα φεύγουν αλλά το καράβι ακόμα πλέει προς άγνωστα νερά και η μόνη πραγματική πυξίδα είναι αυτός που κρατάει το πηδάλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου